Noord

Cursus Specialist Bijenproducten en cursus Keurmeester Bijenproducten.

De interesse in beide cursussen is groot. Verdiepen van kennis en vaardigheden is voor iedereen die met bijen en bijenproducten te maken heeft, van belang. Ook dit jaar wordt bij voldoende belangstelling de opleiding georganiseerd. Meld je aan via het contactformulier.

Cursus Pollenanalyse en oprichting werkgroep Pollenanalyse

Imkers weten dat honingbijen stuifmeel/pollen verzamelen om in hun eiwit- en vetbehoefte te voorzien. We zien onze bijen binnenkomen met pollenbroekjes aan de poten, vaak met mooie kleuren. Maar weet je ook van welke planten die pollen afkomstig zijn? Paardenbloem en wilg lukt nog wel, maar de rest? Door middel van pollenanalyse kom je meestal een heel eind.

Het Bijkersgilde wil de geïnteresseerde imker/partner op weg helpen bij de analyse van pollen. Welke materialen heb je nodig, hoe maak je een preparaat, dan komt het bekijken door een microscoop en uiteindelijk moet je de plant zien te achterhalen waar het pollen van afkomstig is. Je kunt dat alles op eigen houtje doen, maar in groepsverband werkt het sneller en gezelliger.

Lijkt het jou of je partner/huisgenoot leuk om mee te doen, dan kun je blijk geven van je belangstelling via het contactformulier. De cursus wordt gegeven in Hoogeveen. Gerard Vos is de cursusleider.