Noord

 

Cursussen Specialist Bijenproducten en Keurmeester Bijenproducten

Alle opleidingen zijn volgens de richtlijnen van de overheid stilgelegd. Zodra er weer mogelijkheden zijn, hetzij digitaal, hetzij fysiek, dan laten we dit z.s.m. weten.

 

Cursus Pollenanalyse en oprichting werkgroep Pollenanalyse

Imkers weten dat honingbijen stuifmeel/pollen verzamelen om in hun eiwit behoefte te voorzien. We zien onze bijen binnenkomen met pollenbroekjes aan de poten, vaak met mooie kleuren. Maar weet je ook van welke planten die pollen afkomstig zijn? Paardenbloem en wilg lukt nog wel, maar de rest? Door middel van pollenanalyse kom je meestal een heel eind.

Het Bijkersgilde wil de geïnteresseerde imker/partner op weg helpen bij de analyse van pollen. Welke materialen heb je nodig, hoe maak je een preparaat, dan komt het bekijken door een microscoop en uiteindelijk moet je de plant zien te achterhalen waar het pollen van afkomstig is. Je kunt dat alles op eigen houtje doen, maar in groepsverband werkt het sneller en gezelliger.

Lijkt het jou of je partner/huisgenoot leuk om mee te doen, geef je dan op via het contactformulier. Bij voldoende deelname wordt er een kennismakingsavond belegd, daarna wordt besloten hoe verder te gaan. Jan Enne Dees is de cursusleider.